ALPACKAULLL: NATURENS ULTIMATA FIBER

UPPLEV ALPACKA

HÅLL DIG VARM UNDER KALLA TEMPERATURER

All känsla från fuktiga och blöta kläder sänker din kroppstemperatur, särskilt i kallt väder. Alpackas fibrer har temperaturreglerande egenskaper som håller borta fukt och håller din kropp torr och varm.

UNDVIK VÄRME

När det blir för varmt hjälper de fukttransporterande fibrerna att ta bort svetten. Alpackaullens fiber är UV-skyddande och skyddar dig mot solens strålar.

OTROLIGT ANDNINGSBAR

Alpackaullens fiber är naturligt andningsbara och lätta, så att frisk luft kan cirkulera så att du inte känner dig begränsad.

KOMFORT ÖVERALLT

Med jämna och plattare skalor än merinoull så känns alpackas fibrer otroligt mjuka. De ger den bästa komforten även under dina tuffaste utomhusaktiviteter.

HÅLLER DIG TORR OCH SKYDDAD

Alpackaullen absorberar den minsta mängden fukt jämfört med andra ullar. En viktig fördel är att den känns skön mot huden och förhindrar irritation, blåsor och förkylningar.

MINDRE SLITAGE

Våra kläder i alpackaull är slitstarka, hållbara och luktresistenta. De klarar av att stå emot alla äventyr du tar dig an.

KÄNN DIG FRÄSCH UNDER DIN VANDRING

Antibakteriella fibrer och fukttransporterande fibrer absorberar mindre svett och bakterier, och håller din kropp ren och hygienisk. Det innebär mindre tvättande och mindre lukt under dina resor.

PACKA MINDRE & PACKA LÄTT

Halvt ihåliga fibrer känns lätta samtidigt som de håller sina termiska fördelar så att du kan vara beredd på både sommar och vinter. Tack vare dess antibakteriella egenskaper kan dina kläder återanvändas flera gånger utan att behöva tvättas.

VETENSKAPEN BAKOM ALPACKA

Efter tusentals år: Alpackaullen utvecklades i Anderna på så höga höjder som 4.800 meter, där temperaturer varierar drastiskt. När solen går ner blir det genast iskallt. Alpackornas ull utvecklades för att skydda mot dessa extrema temperaturer.

Alpackaull och merinoull är proteinfibrer (keratin) i motsats till bomull och viskos (rayon), som är cellulosafibrer. Denna proteinbas är basen för oändliga fibriller och celler som ger ullen alla dess fördelar.

*Image credit: The WoolMark Company

ALPACKA VS ÖVRIGA FIBER I EN ÖVERSIKT

Alpackaull

Merinoull

Bomull

Återvunnen polyester

Rayon

ALPACKAULLENS PRESTANDA GENTEMOT ANDRA FIBRER

 AlpackaullMerinoullBomullÅtervunnen polyesterRayon
Fiber typ:
ProteinProteinCellulosaPlastCellulosa
Fukttransporter:HögstHögtIngenVarierarLåg
SnabbtorkandeHögst (naturliga)HögtIngenHögsta (Konstgjorda)Högt
Temperaturreglerande
HögstHögtLågLågLåg
Bekvämlighet
Jämnaste skalorStickadMjukGummiSilkig
VaraktighetHögst (naturliga)HögtLågHögsta (Konstgjorda)Låg
Mikron (genomsnitt)1818
510Varierar
Blåsor/irritation vid svettning:
LågMHögtHögtHögt
HygienAnti-bakteriellAnti-bakteriellInnehåller bakterierInnehåller bakterierInnehåller bakterier