VÅRA VÄRDERINGAR

På Arms of Andes vill vi att allt som skapas ska ha miljön och våra människor i åtanke. Vi är medvetna om att klädindustrin som helhet ofta hamnar i fel metoder som är oetiska och ohållbara. Därav strävar vi efter att vara det mest hållbara klädmärket, följa etiska produktionsprinciper och säkerställa spårbarhet av våra produkter.

VÅR VISION

Att leda vägen för hållbar klädproduktion, med fokus på människors och djurs välbefinnande, vilket minimerar vår negativa påverkan på miljön.

VÅRT UPPDRAG

Att bevara traditionerna med produktion av peruansk alpackaull genom tillverkning av funktionella utomhuskläder av hög kvalitet, samtidigt som vi arbetar för att göra helt biologiskt nedbrytbara kläder.

VI STYRS AV FÖLJANDE PRINCIPER

VI BRYR OSS OM
ALPACKOR

Alpackor få beta fritt

Alpackor trivs och producerar bäst fleece när de får beta fritt i bergen (de är ofta korrelerade på natten för säkerhets skull), så det finns inga odlingsmetoder på ett fabriksmässigt plan inblandade. Alpackor lever i små flockar med traditionella metoder.

Skonsam klippning

Många alpackor klipps av sina ägare med en sax, vilket i allmänhet är mindre stressande för djuren. Våra garnleverantörer har också utvecklat en metod för mekanisk klippning, accepterad som den nationella normen för human praxis.

Alpackor får
Vård de behöver

Alpackor uppskattas mycket av sina ägare, så alla skador och sjukdomar behandlas snabbt. En årlig klippning är viktigt eftersom det hjälper till att hålla alpackorna friska.

alpacas in the mountains of peru

VI BRYR OSS OM
MÄNNISKOR

Rimligt pris för fleece

Våra garnleverantörer köper den råa fleecen direkt från alpacka-odlarna och ser till att de alltid får marknadsräntan.

Våra kunder kommer först

Vi designar och tillverkar våra produkter med tanke på slutanvändaren: bra passform, överlägsen komfort och hållbarhet. Om du har en fråga eller ett problem med ett köp är vi här för att hjälpa till med personlig kundtjänst från vårt engagerade team.

Lika möjligheter för alla

Vi är stolta över en välkomnande, öppen arbetsmiljö, fri från diskriminering. Vi ger gott om möjligheter för vårt supportteam att lära sig nya färdigheter och växa som vi gör.

the farmers and family of arms of andes

VI BRYR OSS OM
PLANETEN

Fotavtryck med lågt koldioxidutsläpp

Enstaka inköp i Peru innebär att nästan alla våra komponenter tillverkas i samma land, vilket kraftigt minskar koldioxidavtrycket i försörjningskedjan.

Biologiskt nedbrytbara komponenter

Alpackaull är en naturlig fiber som bryts ned när den slängs. I vår naturliga färglinje använder vi bomullstråd för sömmar och etiketter, som också är biologiskt nedbrytbara, liksom de naturliga färgämnena. Dragkedjor, elastiska band och strumpor har fortfarande syntetiska komponenter men vi arbetar för att hitta lämpliga alternativ.

Biologiskt nedbrytbara plagg

Att använda naturliga fibrer OCH naturliga färgämnen i vår naturliga färglinje innebär att tyget är helt biologiskt nedbrytbart. Eftersom de inte har några andra komponenter är våra naturligt färgade skjortor, mössor och halsvärmare 100% biologiskt nedbrytbara och lämnar inget efter sig när de komposteras.

Miljövänlig förpackning

Vi använder minimal förpackning när vi skickar våra kläder till dig, så du kommer inte att finna en påse i en låda, fylld med bubbelplast, inuti en annan påse. Istället använder vi en, biologiskt nedbrytbar påse och kartonghandtaggar.

one of the best spots to hike

Arms of Andes är medvetna om att vi måste sätta människorna som arbetar med oss, djuren som tillhandahåller våra råvaror och den miljö vi alla lever i först. Vi kommer att fortsätta förbättra våra produktions- och försörjningskedjor för att säkerställa rättvisa löner och en god levnadsstandard för alla inblandade, samt se till att vi är det mest hållbara och miljövänliga märket för utomhuskläder.