OM OSS: VÅR BERÄTTELSE

ARMS OF ANDES

Arms of Andes föddes från en kärlek att spendera tid i naturen och en djup anslutning till Anderna i Peru. Det är ett företag som säljer utomhuskläder som syftar till att hjälpa människor att komma ut i naturen. Vi ville minska klyftan mellan våra förfäders arv och den moderna världen genom att skapa unika, hållbara utomhuskläder, tillverkade av Inkarikets mest funktionella fiber: Alpackaull.

Vi är Meli och Rensso, syster och bror som är födda med peruanska föräldrar i Los Angeles. Våra föräldrar växte upp i små bergsstäder i Perus högländer och vår familjesemester var alltid till våra förfäder. Detta gjorde det möjligt för oss att skapa en djup koppling med våra rötter, lära oss om olika sätt att leva och verkligen fördjupa oss i naturen. Vi fascinerades av kontrasten mellan vårt liv i LA och hur våra peruanska kusiner levde. Hur andinska samhällen trivs på sådana avlägsna platser – beroende av naturen, med respekt för jordens resurser – fascinerade oss.

Med en kärlek för resor och friluftsliv djupt inom oss började vi utforska mer självständigt, åka på resor, vandring och backpacking. Vi blev intresserade av de olika typerna av kläder som var tillgängliga utomhus; och med lärandet om fördelarna med merinoull föddes en tanke: varför användes inte alpackaull?

Alpackaull är vanligt inom modeindustrin, men vi insåg att utomhusindustrin hade förbisett det. Vi gjorde mycket research och upptäckte att den har liknande egenskaper som merinoull, med potential att prestera ännu bättre. Om det var tillräckligt bra för Inkabefolkningen när de erövrade Anderna, skulle det säkert vara tillräckligt bra för dagens äventyrare! Från våra första tester och det första mellanlagret i Royal alpackaull har vi nu utvecklat ett unikt tyg som passar för en rad utomhuskläder.

Men vi ville inte bara göra utomhuskläder, utan vi ville också ta steget mot hållbara tillverkningsmetoder. Vi lärde oss att tillverkningen av de flesta kläder omfattar transport av material till olika länder för varje del av produktionsprocessen. Vi insåg då att genom att hålla produktionen på ett ställe – Peru – så kunde vi kraftigt minska vårt företags koldioxidavtryck. Dessutom är alpackaull naturlig, förnybar och hållbart producerad. Vi använder ytterligare hållbara metoder, som att använda andra naturliga material (som naturliga färgämnen och bomull för etiketter och sömmar) och minskar förpackningen. I själva verket är våra naturligt färgade tröjor, mössor och halsvärmare nu 100% biologiskt nedbrytbara och lämnar ingea spår vid kompostering

Familjen och var du kommer ifrån är viktiga hörnstenar i den peruanska kulturen och vad vi är som företag. Detta återspeglas även i vårt namn: "Arms" är en kombination av initialerna i förnamnen hos oss fyra syskon och våra rötter är "of the Andes".

Från vårt varumärkeskoncept, till vårt huvudmaterial, till oss som grundare, vårt företag har verkligen sitt ursprung i Anderna. Vi vill fira naturens underverk överalltoch hjälpa människor att utforska vår natur på ett hållbart sätt.

Meli and Rensso Hinostroza and brother on a hike in the mountains

GÅ LÄNGRE MED NATUREN I ARMS OF ANDES