VÅRA PRODUKTER

Vår vision på Arms of Andes är att designa tekniska kläder baserat på naturen för att hjälpa människor att återvända till just naturen. Att använda kläder i alpackaull betyder att du kan packa lättare, tvätta dina kläder mindre och bära det säkert med vetskapen om att det har producerats med minimal negativ påverkan på miljön.

ALLA VÅRA PRODUKTER ÄR SKAPADE MED FÖLJANDE SEX FUNKTIONER I TANKARNA

ENKELHET

Våra kläder är utformade för funktion. Det smickrande snittet och den snygga designen, utan extra eller onödig känsla, minskar mängden material som krävs samt ser till att bitar inte faller av våra plagg och att våra kläder inte går ur mode.

PRESTANDA

Kärnan i vår design är prestanda, så vi väljer våra material - mestadels tyg i 100% royal alpackaull - samt snitten, stilen och elementen i våra kläder för att skapa plagg som är funktionella i alla olika miljöer, förhållanden och för alla utomhus- och reseaktiviteter.

VARAKTIGHET

Säg adjö till snabbt mode med Arms of Andes. Vi vill inte att du ska köpa utrustning som du måste kasta om ett år, våra kläder är byggda för att hålla.

wearing alpaca wool clothes in the tantra mountains
MÅNGSIDIGHET

Hur kan vi köpa mindre och skapa mindre avfall? Att köpa produkter som kan användas för en mängd olika aktiviteter och tillfällen. Enkel, attraktiv design med fokus på teknisk prestanda innebär att Arms of Andes-kläder kan användas för allt: från resor till vandring; från att ta en kaffe med vänner under bergsklättringen; till att sova i soffan, till att hålla sig varm i lägret.

NATURLIG

Varför titta på syntet när naturen redan gör det bättre? Alpackaull är en av de bäst presterande fibrerna på marknaden och produceras naturligt. Vi parar ihop den med naturlig bomull för att sy ihop plagget, och vi använder naturliga färgämnen.

HÅLLBARHET

Vi försöker ha det minsta koldioxidavtrycket från alla utomhusklädmärken och köper alla våra komponenter på ett ställe: Peru. Alpackaull är förnybar och produceras utan intensivt jordbruk. Dessutom innebär användning av naturliga fibrer att våra kläder är biologiskt nedbrytbara - särskilt när de färgas med naturliga färgämnen - så att miljön inte skadas i slutet av dess livstid.

HOS ARMS OF ANDES ANVÄNDER VI 100% NATURLIGA FIBRER* FÖR VÅRA TYG - ROYAL ALPACKAULL - OCH VÅR TRÅDNING - ORGANISK BOMULL - GÖR VÅRA KLÄDER BIOLOGISKT NEDBRYTBARA

*Förutom våra strumpor som är 56% alpackaull och 44% syntetfibrer

Mindre är mer för Arms of Andes

Hållbar, från valet av fiber, till försörjningskedjan, till förpackningen som används för frakt, till slutet av produktens livslängd. Du kan vara säker på att kläderna du bär för att njuta av naturen produceras med den lägsta möjliga negativa påverkan. Mångsidig, långvarig och lågt underhåll, du kan köpa färre plagg, packa mindre och resa lättare.

OMFAMNA LIVET MED ARMS OF ANDERS