VÅR HISTORIA VID FÖRSTA ANBLICK

ARMS OF ANDERS

Vi är en bror och en syster som föddes i ett peruanskt hushåll i USA. Sedan vi var barn har våra föräldrar tagit med oss till sitt land för att lära oss om vår historia. Inspirerad av våra Inka förfäders hållbara livsstil använder vi deras biologiskt nedbrytbara fibrer, alpackaull och skapade ett utomhusmärke.

VÅR HISTORIA

Vi är en bror och syster som föddes i ett peruanskt hushåll i Los Angeles, Kalifornien. Vår mamma kommer från en gård i de norra högländerna i Peru. Vår far kommer från en liten stad i den centrala delen av Peru. Sedan barn har vi besökt våra föräldrars vackra land varje år under några månaders tid. Vi älskar att upptäcka mirakelen från Machu Picchu och dela med oss av våra förfädernas gamla historia.

Vår mamma brukade ta med oss till hennes gamla jordbruksmark där vi fick tvätta kläder i floder och se djur födas upp. Varje gång vi flög tillbaka till USA kände vi oss närmare naturen än innan vi åkte. Inspirerad av den hållbara livsstilen som vår mamma växte upp i, så ville vi ta med oss ​​den hållbara delen av Peru.

Vi undrade hur jägare och samlare bodde i så kalla klimat, på så höga höjder. Hur lyckades de ha tillräckligt med resurser för sina civilisationer?

Våra svar låg hos våra förfäder. För 5000 år sedan hade Peru en av de äldsta civilisationerna: Inka riket. De utvecklade den bredaste befolkningen genom att behärska teknik, skapa städer och tämja djur och växter. Med en hållbar strategi gjorde Inka befolkningen sina varor långvariga och hållbara. Deras förnybara metod ledde till tillräckligt med resurser för att stödja deras massiva civilisation. Vår idé är att använda Inka befolkningens hållbara metod och anpassa sig till vårt moderna samhälle.

2018 reste vi och flyttade över hela världen. Efter att ha bosatt oss i staterna, Nederländerna och Peru kom vi fram till att det fanns ett gap. Det fanns en klyfta mellan världen och det andinska folket. Vi utvecklade Arms of Andes som bron för den klyftan. Vi började med att ansluta denna unika, överlägsna funktionella ull till ett föremål som dagens utforskare skulle värna om och behöva på sina vilda äventyr. Vi studerade fördelaktiga egenskaper som vårt naturfiber hade och berättelsen bakom den.

Arms of Andes etablerade produktionen i Peru för att upprätthålla ett nära grepp om deras produkters skapelse och för att sprida berättelsen om det andiska folket och deras älskade djur. Efter det tog vi Arms of Andes till USA och Nederländerna, och snart finns vi i Asien och Australien.

Som barn från Anderna, som är växte upp i en modern stad har naturen många dolda hemligheter som vi glömde att vi ville upptäcka. Vi skapade våra kläder för att vara 100% av alpackaull för att återföra människor till naturen. Plast är en modern skapelse som skadar vår planet. Vi designade alpackaull för att anpassa sig till den moderna stilen. Vi hoppas att du tycker om vår berättelse och gudarnas fiber.